DAG 1: Londen

Om 4u30 ’s morgens vertrokken we in een hevige sneeuwbui richting “De Zigeuner” in Diepenbeek. Ik kon maar traag rijden, want de dikke sneeuwvlokken bleven dwarrelen en belemmerden het zicht.
Gelukkig geraakten we tijdig op onze bestemming, want stipt om 6u vertrok de bus naar Calais.
Na de paspoortcontrole bij de ferry kregen we te horen dat de ferry’s niet mochten uitvaren omwille van storm op zee. De buschauffeur kreeg daarom in ruil een ticket voor de Eurotunnel en reed daar vervolgens naartoe.
Hier moesten we opnieuw door de paspoortcontrole en reden we op een karretje van de trein, aan de andere kant van de tunnel kwamen we uit in Folkestone.
De weersomstandigheden in de UK waren véél beter en we bereikten dan ook al snel Londen.
Omdat we al vaker in Londen waren, besloten we om niet alle bezoeken met de gids mee te doen, maar voornamelijk zelf onze tijd in te delen.
Eenmaal aangekomen, wandelden en keken we nog eens rond in de buurt van The Tower Bridge, The Tower en de mooie Katharine Docks.
Londen_0415.JPGLonden_0434.JPGLonden_0431.JPGLonden_0422.JPGLonden_0430.JPGLonden_0421.JPG
Daarna wandelden we rond aan de Thames, het London Eye en de Houses of Parliament.
Londen_0440.JPGLonden_0448.JPGLonden_0454.JPGLonden_0457.JPGLonden_0461.JPG
Omdat we in een voor ons nieuw hotel verbleven (het “Hilton London Docklands Riverside”-hotel) en het een lange dag geweest was, reden we om 18u30 met de Zigeuner-bus mee naar het hotel, waar we dineerden.
Het hotel was kwalitatief prima: mooie/nette/grote kamers, een schitterend zicht op de Thames en de gebouwen, lekker eten… Het enige minpuntje was de ligging voor wie zelfstandig gemakkelijk naar het centrum van de stad wil gaan.
Rond middernacht was het bedtijd.

Advertenties