DAG 2: Londen

Mijn laatste bezoek aan Madame Tussauds in Londen was geleden van augustus 1997, dus was het vandaag tijd voor een update!
De hele voormiddag brachten we door in dit beroemde museum.
Morgan Freeman:
Londen_0475.JPG
George Clooney:
Londen_0476.JPG
Angelina Jolie en Brad Pitt:
Londen_0480.JPG
David en Victoria Beckham:
Londen_0481.JPG
Shrek:
Londen_0488.JPG
Prins Harry:
Londen_0495.JPG
Kerstfeest bij The Royal Family:Londen_0496.JPG
The Beatles:
Londen_0504.JPG
Lady Gaga:
Londen_0505.JPG
Kerstfeest bij Downing Street 10 met Boris Johnson (burgemeester van Londen) en premier David Cameron:
Londen_0506.JPG
Aan het einde van ons bezoek werden we nog de schrik op het lijf gejaagd door échte griezels in “Scream”, reden in een typisch taxi-karretje in het oude Londen rond in “The Spirit of London” en genoten we van superhelden als Spiderman en The Hulk in Londen in een 4D-bioscoop.
Een erg leuke voormiddag!

Vervolgens wandelden we van daaruit naar Oxford Street en Regent Street om er wat nieuwjaarscadeautjes te gaan shoppen.
We zochten een plek om te eten en toevallig zagen we het “Jamie’s Italian”-flagship restaurant naast de neonschermen op Piccadilly Circus, een van de vele restaurants van de Britse tv-kok Jamie Oliver.Londen_0523.JPG
Na het aanmelden, zei men dat we nog ongeveer 20 minuten moesten wachten op een tafel voor twee. We konden tijdens het wachten iets drinken in de bar. Verder kregen we een buzzer mee. Toen die afging, moesten we ons terug gaan aanmelden, want er was een plekje voor ons vrij.
Ongeveer tegelijkertijd met ons plaatsten ze een Amerikaanse man met vrouw, hun 6 kids en hun aanhang naast ons. Enorm vriendelijke en erg grappige mensen! Ze kwamen uit Oregon en waren voor 10 dagen in Londen om er de feestdagen te vieren. We hebben veel gelachen, goed gebabbeld en over Europa gesproken, want 2 van de zonen hadden in Berlijn gestudeerd, alsook over onze reizen naar de USA.
Ondertussen aten we een overheerlijk niet-Italiaans hoofdgerecht, dronken er wijn bij, aten dessert, dronken koffie… Londen_0518.JPG
Mijn collega ging naar het toilet. Ik zag de Amerikaanse man hun rekening betalen met VISA-kaart, daarna zag ik de stoere ober verbleken en hij begon te stamelen. Hij heeft minstens 10 keer “Thank you so much” en “Happy New Year” tegen hen gezegd. Hij had duidelijk een megafooi gekregen.
Even later hurkte de ober zich naast me neer en zei tegen mij: “Lady, you have to be thankful. The gentleman paid your bill too!”
We hebben de familie dan nog iets te drinken willen aanbieden, maar ze gingen vertrekken.
Ik bedankte “Santa Claus en zijn elfjes” en wenste hen nog een veilige vlucht naar huis toe.

We zetten onze wandeling verder naar Hyde Park, waar de  kerstmarkt/kerstkermis “Winter Wonderland” plaatsvond. 
Londen_0536.JPG
Londen_0533.JPGLonden_0535.JPGLonden_0537.JPG
Via Marble Arch wandelden we opnieuw door Oxford Street om er de resterende kerstverlichting te bekijken.Londen_0538.JPGLonden_0539.JPGLonden_0540.JPG

In Bond Street zouden we de metro naar Canary Wharf moeten nemen, maar wegens werkzaamheden aan de Jubilee-line was een deel van deze lijn afgesloten. Hierdoor namen we met onze Oystercard de underground naar Stratford en van daaruit dan naar Canary Wharf. De wandeling van het metrostation in deze chique bedrijvenbuurt naar de Canary Wharf Pier was verder dan we verwacht hadden. Aan de pier konden we met het hotel-overzetbootje naar de overkant van de Thames en wandelden van daaruit direct de lobby van het hotel binnen.
Een schitterende dag, niet alleen qua activiteiten, maar zeker ook qua weersomstandigheden!

Advertenties

Een gedachte over “DAG 2: Londen

  1. Stay tuned hoor Heidi! Er komt nog veel meer Londen aan! Wat is het prachtig he? Ik heb genoten van je Madame Tussaud foto’s, daar ben ik dus nog niet geweest!

    Like

Reacties zijn gesloten.